2013. augusztus 18., vasárnap

Őszi könyvhullás avagy új megjelenések áradata szeptembertől 1. rész - Maxim Kiadó

Ugyan nyáron is érkezett néhány újdonság, de az igazi szezon szeptembertől indul. Annyi friss megjelenés érkezik, hogy csak kapkodhatjuk majd a fejünket. Nézzük mi várható!

Maxim Kiadó

Már a nyár folyamán lehetett szavazni az új könyvek borítóira, azaz, hogy a felkínált lehetőségek közül melyik kép is kerüljön a borítókra. Most az eredeti borítóknak a megszavazott változatával láthatjátok lentebb a könyveket, mivel még nem készültek el a magyar verziók. 

Cynthia Hand: Boundless
Sorozat vagy sem?
Az Angyalsors trilógia befejező része.

Kategória: YA fantasy, angyalos







R.L. LaFevers: Grave Mercy

Sorozat vagy sem?
A His Far Assassin trilógia első része

Kategória: történelmi YA fantasy

Miért lennél bárány ha Te lehetsz a farkas?
A tizenhét éves Ismae egy elrendezett házasság elől a Szent Mortain kolostor szentélyébe menekül, ahol a nővérek még a régi isteneket szolgálják. Itt megtudja, hogy maga a Halál istene veszélyes tehetséggel áldotta meg, és erőszakos végzettel. Ha úgy dönt, hogy a zárdában marad, bérgyilkossá fogják képezni, és a Halált kell szolgálnia. Ahhoz, hogy új életet kezdhessen, el kell vennie másokét...

Wendy Higgins: Sweet Evil

Sorozat vagy sem?
A Sweet trilógia első része. 

Kategória: YA fantasy, angyalos

Mi történne, ha lennének tizenévesek, akiknek az élete szó szerint attól függ, hogy rossz hatással vannak másokra? 
Ez nem csupán elmélet, hanem maga a valóság a bukott angyalok fiai és lányai számára. Anna Whitt egy különleges hatodik érzékkel született megmagyarázhatatlanul vonzotta mindig is a veszély. Ez azonban csak most kap igazi jelentőséget, amikor Anna 16 éves lesz és találkozik Kaidan Rowe-val. Felfedezi nyomasztó örökségét és próbára kell tennie akaraterejét is. Kaidan pedig egy olyan fajta srác, akitől valószínűleg mindig is óva intett édesapátok. Bárcsak Annát is figyelmeztette volna valaki…

Sherry Gammon: Unlovable

Sorozat vagy sem?
A Port Fare sorozat első része. 

Kategória: YA, realista

Önismeret, romantika, csalódások, harc és egy kis humor. A regény a tizenhét éves Maggie küzdelmeiről szól a drogokkal, alkoholista anyjával és egy reménytelennek tűnő szerelemmel, a titokzatos Seth-tel.
A könyvből hamarosan film készül.

Elizabeth Richards: Black City

Sorozat vagy sem?
A Black City trilógia első része. 

Kategória: YA, disztópia

Egy olyan városban, ahol az embereket és a sötétségieket egy magas fal választja el, és egy szörnyű háborút követően a feszültség a két faj között még mindig erős, a tizenhat éves Ash, a félvér sötétségi és Natalie, egy ember és a Kiválasztott lánya, találkoznak és megtörténik az elképzelhetetlen: egymásba szeretnek.

Gavin Extence: The Universe Versus Alex Woods

Sorozat vagy sem?
Önálló kötet

Kategória: YA 

A történet egy tizenéves fiúról szól, akit egy szép napon eltalál egy meteoritot, kómába esik, majd felépülése után megváltozik az élete. Lelkesedik a tudományokért és a csillagászatért, és különös barátságra tesz szert a marihuánát fogyasztó veteránnal, Mr. Peterson-nal, aki Kurt Vonnegut egyik legnagyobb rajongója…

Abbi Glines: The Vincent Boys

Sorozat vagy sem?
A The Vincent Boys trilógia első része.

Kategória: YA , romantikus

Ashton belefáradt abba, hogy mindig jó legyen, lenyűgözze a szüleit és eljátssza Sawyer Vincent ideális barátnőjének szerepét. Sawyer tökéletes, igazi szőke herceg, de amikor nyáron elutazik a városból, unokatestvére, Beau felkelti Ashton érdeklődését. Ő a legszexisebb pasi, akit valaha látott, és annak ellenére, hogy veszélyes, Ashton vonzódik hozzá. Beau megpróbálja magát távol tartani Ashtontól Sawyer miatt, bár nehéz ellenállnia a lány szépségének.

Abbi Glines: Existence

Sorozat vagy sem?
Az Existence trilógia első része.

Kategória: YA, fantasy

Mi történik, amikor a Halál feléd közelít? Beleszeretsz, természetesen. Pagan Moore nem próbálta kikerülni a Halált, hanem beleszeretett.



Abbi Glines: Breathe

Sorozat vagy sem?
Az Sea Breeze sorozat első része.

Kategória: YA, romantikus

Sadie White, az első pillantásra átlagos, ugyanakkor mégis különleges sorsú lány és Jax Stone, a meglepően híres, ám érzelmekre éhes tinisztár története. Vajon egymásra találnak-e? És ha igen, hogyan viseli majd kapcsolatuk az életmódjukból fakadó különbségeket?
 

Rebecca Donovan: Reason to Breath


Sorozat vagy sem?
Az Breathing trilógia első része.

Kategória: YA, realista

Emma nem szeret kitűnni, feltűnősködni. Ugyanakkor kitűnő tanuló, kiváló sportoló. Apja autóbalesetben meghalt, anyja pedig elhagyta, így a lány nagybátyjánál és nagynénjénél lakik két kis unokatestvérével. Amikor a tanév elején Evan betoppan a lány életébe, minden megváltozik. Emma most már nem csak Sara-val, egyetlen és legjobb barátnőjével tölti kevés szabadidejét, hanem a fiúval is. A történet megdöbbentően izgalmas az elejétől a végéig, egyedülálló mese az élet változásairól, a szerelemről és egy lány törékeny reményeiről.

Jamie McGuire: Walking Disaster

Sorozat vagy sem?
A Beautiful sorozat második része.

Kategória: new adult





Jamie McGuire: Providence

Sorozat vagy sem?
A Providence sorozat első része.

Kategória: romantikus fantasy

Főszereplőnk Nina, aki nemrég veszítette el az apját. Egy napon Ninát az apja egykori társai elkezdik követni a sötétben, a lány megtudja, hogy az apja nem az az ember volt, akinek ő gondolta, hanem egy tolvaj, aki a démonoktól lopott. A lány az igazság keresése közben olyan dolgokra bukkan, amelyekre sosem számított.

Mark Pryor: The Bookseller

Sorozat vagy sem?
A Hugo Marston sorozat első része.

Kategória: thriller
Max egy párizsi könyvesbódé idős tulajdonosa. Egy nap elrabolják. A nyomozásban részt vesz barátja, Hugo Marston, az amerikai nagykövetség biztonsági főnöke. A keresés közben kiderül, hogy Max egy holokauszttúlélő, később nácivadász. Hogyan kötődik az eltűnése a zord történelmi időkhöz? És hogyan kerülnek a képbe a titokzatos régi könyvek?

Emma Garcia: Never Google Heartbreak  

Sorozat vagy sem?
Önálló kötet.

Kategória: chick-lit 
 
Miután ex-vőlegénye, Rob harmadszor is felbontotta az eljegyzésüket, Viv tudja, hogy segítségre van szüksége, hogy átléphessen a csalódáson. Ahogy olvasgatja az összetört szívekről szóló meséket az interneten, hirtelen felismeri, hogy saját weboldalt kell létrehoznia!

Luca Di Fulvio: The Girl Who Touched The Sky


Sorozat vagy sem?
Önálló kötet.

Kategória: kalandregény

  
A kalandregény hátterét a hangulatos 16. századi Velence, a titokzatos lagúnaváros adja. A lebilincselő történet abban a korban játszódik, amikor az első zsidó gettó létrejött Európában. Három szereplő meséli el, akiknek a sorsa szorosan összefonódik. Egy zsebtolvaj, egy életművész és egy kislány, Giuditta próbálja megvalósítani az álmait.

Alan Bradley: The Sweetness at the Bottom of the Pie

Sorozat vagy sem?
A Flavia de Luce sorozat első része.

Kategória: történelmi, mystery, YA

A 11 éves Flavia törekvő vegyész, akinek szenvedélye a méreg. 1950 nyarán egy sor megmagyarázhatatlan esemény vezeti haza, Buckshaw-ba, a pusztuló angol kúriába. Egy halott madarat találnak a küszöbön, a csőrére tűzve egy postabélyeg. Órákkal később Flavia egy férfit lát feküdni az uborkaágyásban, és figyeli, ahogy a haldokló az utolsó lélegzetét veszi... 


Peter Heller: The Dog Stars

Sorozat vagy sem?
Önálló kötet.

Kategória: poszt-apokaliptikus, sci-fi

Hig részben harcos, részben álmodozó. Túlélője egy rejtélyes influenzajárványnak, mely elpusztította az USA lakosságának nagy részét. Pilótaként dolgozik, egyetlen társa a kutyája. A regény egyszerre kegyetlenül vicces és fájdalmasan szomorú, lélegzetelállító történet arról, hogy mit jelent embernek lenni. A regényből hamarosan film készül.

Adam Makos: A Higher Call

Sorozat vagy sem?
Önálló kötet.

Kategória: történelmi, háborús

A történész-újságíró szerző regénye igaz történeten alapul, a második világháborúban játszódik és két, egymással ellenséges oldalon harcoló pilóta történetét kíséri végig, mígnem egyszer szemtől-szemben találják magukat egymással. A találkozás pedig nem mindennapi…

Ruta Sepetys: Out of the Easy


Sorozat vagy sem?
Önálló kötet.

Kategória: történelmi, YA

Az ifjú Josie Luisiana egyik nagyvárosának francia negyedében él és többet kíván az élettől, mint ami prostituált anyjának jutott. Egy tervet eszel ki a kitörésre, de csapdába kerül a főiskoláról dédelgetett vágya és a rejtélyes alvilág között.


Maria Semple: Where'd You Go, Bernadette
 
Sorozat vagy sem?
Önálló kötet.

Kategória: humoros
 
Olvasmányos, vicces és egyben megható regény. Történet egy családról: egy meg nem értett zseni apáról, egy tériszonnyal küzdő anyáról és egy lányról, aki a helyét keresi egy abszurd világban; és egy „világ végi kirándulásról”.


Jennifer E. Smith: This Is What Happy Looks Like


Sorozat vagy sem?
Önálló kötet.

Kategória: romantikus YA

Két teljesen eltérő háttérrel rendelkező tinédzser egy véletlen folytán elektronikus levelezésbe kezd egymással egyikük, a nagyvárosi fiú, Graham kedvenc malacáról. Később ő és a lány, Ellie szellemes és felejthetetlen leveleket váltanak egymással és mindent megvitatnak, kivéve a nevüket és az életük részleteit. Kialakulhat-e egy boldog kapcsolat közöttük?
 
Katherine Boo: Behind The Beautiful Forevers  

Sorozat vagy sem?
Önálló kötet.

Kategória: non-fiction

A regény bepillantást enged az emberi kapcsolatok legmélyebb rejtekeibe egy zajosan változó korszakban. A könyv elkalauzolja az olvasót a 21. századi rejtett világok egyikébe, bemutatja egy indiai nyomornegyed mindennapjait. A regény a New York Times bestsellerlistáján és az Amazonon is előkelő helyen szerepelt.

Niall Leonard: Crusher

Sorozat vagy sem?
Önálló kötet.

Kategória: krimi
 
A krimi főszereplője Finn, akinek sivár élete a feje tetejére áll, amikor felfedezi az apja holttestét. A gyilkosság első számú gyanúsítottjaként versenyt kell futnia az idővel, hogy tisztázza magát és kiderítse, ki gyűlölte az apját annyira, hogy megölje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése