2012. május 25., péntek

Amanda Hocking: A vér szava

MEGJELENIK A KÖNYVHÉTEN!

My Blood Approves I.

A történetről röviden: Alice és barátnője egy este bulizni indulnak, de pechjükre egyik szórakozóhelyre sem tudnak bejutni. Gyalog indulnak haza a sötét éjszakában, mikor is egy csoport férfi meg akarja őket támadni. A semmiből egy vadidegen fiú (Jack) jelenik meg és megmenti a lányok életét. A különös idegen minden nőben megmagyarázhatatlan vonzalmat kelt, kivéve Alicet, aki ettől az estétől kezdve minden nap találkozni kezd a sráccal. A fiú rejtélyessége mögött meghúzódó okok egyre jobban érdekelni kezdik Alicet...

A Könyvmolyképző könyvheti megjelenései között bukkantam a könyvre. Nagy örömömre szolgált, hogy a megjelenése előtt lehetőségem nyílt az elolvasására.

Őszintén szólva korábban még nem figyeltem fel erre a sorozatra, de miután kiderült, hogy megjelenik magyarul is, utánanéztem és úgy véltem érdekes olvasmánynak ígérkezik. 

A vámpíros könyvek hajdani fénykora mostanság alábbhagyott, helyettük más és más újabb természetfeletti lények kerültek előtérbe. Az elég nagy kiaknázottság miatt kíváncsi lettem, mi új teremhet még a fa alatt ebben a témában.

Akárhogy is próbálom, nem tudok anélkül írni a könyvről, hogy az Alkonyathoz ne hasonlítgassam. Már a kezdő megmentő jelenetben felfedeztem a hasonlóságot, de nem túlzottan törődtem még vele. Majd ahogy egyre inkább haladtam előre, úgy jöttek sorra-sorra az újabbak, így egy idő után úgy kezdtem olvasni, hogy folyton méregettem őket egymáshoz.

Főhősünk itt elég racionális gondolkodású, nem úgy mint Bella. Különösen örültem annak a megvilágításnak az előtérbe helyezésén, hogy nem olyan észveszejtően szuper dolog a vámpír lét. Amit ott hiányoltam, az itt komoly hangsúlyt kapott, miszerint nem csak úgy csapot-papot magára hagyna Alice a vámpírrá válás érdekében, hanem közben gondol másokra is.

Az előbbihez kapcsolódóan a másik olyan szempont, ami szintén fontos, hogy hogyan nézné végig valaki, hogy szerettei megöregednek majd meghalnak, míg ő él és virul. Ez is kellően előtérbe került szerintem. Mae és a története érzékletesen mutatta be, hogy mit is élhet át ilyenkor az, aki nem öregszik.

Alicet szimpatikus főszereplő, eléggé józanul gondolkodik és mindent megfontol és nem arról szól az egész, hogy folyton azért nyavalyog, hogy változtassatok már vámpírrá.

Amit túl elnyújtottnak találtam, az a folyamat, ahogy kiderül Jack mibenléte. A sok-sok jel ellenére, ami már ordít arról, hogy mi is a fiú valójában, nem jön rá Alice, hogy kivel is áll szemben. Néha már szinte úgy éreztem, hogy villog a felirat Jacken, hogy vámpír vagyok, de Alice mindig nem találja ki. A vérfarkas eshetőség azonnal felmerül benne, de hogy vámpír az egyáltalán nem...

A vámpírok a szokásosakon kívül szerencsére egyedi, más tulajdonságokkal is fel vannak ruházva. A vér, vérre való mindent elsöprő reagálása érdekes és új gondolat.

Az eredeti borító
Jack nekem kezdettől fogva nem volt az a főszereplő, akiért odáig vagyok. Az első bemutatása rontott el nálam mindent a laza rövidnadrágos stílusával, utána már csinálhatott bármit, mindig csak egy kissé infantilis fazon maradt a szememben. Ellentétben Peter karakterével, aki azonnal megfogott. Mindvégig úgy éreztem, hogy a kemény és elutasító álca mögött valójában nem ilyen.

Úgy érzem, nagyon kellemes csalódás ért a kezdeti Alkonyat hasonlóságokon való fennakadásaim után. Örülök, hogy sikerült új ígéretes olvasmányt találnom a vámpírsorozatok között. Jöhet a következő rész!


Pontszám: 4,5



Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2012 Könyvhét
Oldalszám: ?
Fordította: ?
Eredeti cím: My Blood Approves (2010)

9 megjegyzés:

  1. Nem bántam meg, hogy megvettem. Nekem nagyon tetszett! :) Esetleg nem tudod, hogy mikor jelenik meg a 2. része?

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszett! :) A második része valószínűleg idén jelenik meg, úgy tudom, de szerintem ez még változhat.

    VálaszTörlés
  3. Helo nem tudja valaki hogy mikor agyák ki a vér szava 2. Kötetét

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  5. Nem lehet tudni mikor jelenik meg a3. kötet?

    VálaszTörlés
  6. Ugye lesz akkor 3. rész? :33 nagyon tetszett. Esemény dús, izgalmas és megható könyv mind a 2 rész. Várom a harmadikat, ha lesz! :))) (Remélem)

    VálaszTörlés
  7. Ugye a 3. részt is kiadják magyarul?

    VálaszTörlés
  8. Hello.a 3. rész mikor jelenik meg?mar mindenhol néztem,de nem találtam sehol.tudna valaki segíteni?ha lenne egy link vagy valami.azt nagyon megköszönném.

    VálaszTörlés
  9. Szia! Tudsz valamit azóta a 3. részről? Nem találok semmit sem.

    VálaszTörlés