2013. június 19., szerda

Tammara Webber: Egyszeregy

A történetről röviden: Jackiet, akarom mondani Jaquelinet egy este egy buliból hazafelé menet megtámadják. Egy idegen megmenti a lányt támadójától. Jaquelinenel nem sokkal korábban szakított barátja, így a lány eléggé maga alatt van, mikor a megmentővel újra összefutnak barátnői a fiút szemelik ki neki búfelejtőnek. Ez a szerep azonban teljesen átalakul...

A könyvfesztiváli újdonságokba kerülő kis füzetecskében figyeltem fel a könyvre. Kíváncsi voltam, mikorra fog megjelenni, így mikor kiderült, hogy a Könyvhétre érkezik, nagyon megörültem neki. Ráadásként a Könymolyképzőnek hála előre olvashattam is a könyvet.

A kezdő jelenet letaglózó erővel hatott. Jackie szemszögén keresztül látjuk az egész történetet, így a támadás utáni vívódásait részletesen elénk tárja az írónő. Nagy hangsúlyt kap a szereplők lelki világának bemutatása. Nem a cselekmény, sokkal inkább az érzelmek állnak a középpontban. Olyan romantikus könyv, ami nem egy egyszerű szerelmi történetet mutat be. A háttérben súlyos témák rejtőznek. Mindkét főszereplőnk lelke az őket ért csapások miatt nehezen tud megnyugodni és ez kihat egész kapcsolatukra.

Jaqueline a barátja után jelentkezett egyetemre. Mindenképp egy helyen akartak továbbtanulni, így a lány feladta azt az álmát, hogy valamelyik neves zeneművészeti egyetemre megy. Nem sokkal később meg is bánja cselekedetét, mivel a fiú egyszer csak hirtelen szakít vele. A sokk hatására kihagy néhány hetet az iskolából, így sikeresen lemarad közgázból. A professzor kegyessége révén új esélyt kap, de ehhez korrepetálásra kell járnia. Jaqueline belehabarodik az évfolyam korrepetitorába, pedig csak e-mailben „találkoztak” Landonnal. Közben a megmentő, Lucas újból felbukkan, és egyre gyakrabban. Barátnői unszolására Jaqueline az általuk kidolgozott haditervet végrehajtva próbálja meg felhívni magára a fiú figyelmét.

Lucas rosszfiús külsejű, a karján (többek között) végigfutó tetoválásokkal és ajakpiercinggel. Jaqueline zeneművészetre jár. Nagybőgőn játszik és sok, nála fiatalabbat tanít zenélni. Ezt a vonalat tartottam egy kicsit túl elnagyoltnak. Alig-alig, csupán pár említésnyit kap mindössze Jaqueline pályája, így sosem tudtam úgy elképzelni őt, mint egy zenész.

Tammara Webber (http://tammarawebber.blogspot.hu/)
A befejezés nagyon nem lepett meg, de mindenképp egy nagyon jó olvasmány volt. Könnyed ruhába bújtatott, de mégis nehezebb a háttérben nehezebb témákat rejtő regény volt. Igazi belefeledkezős könyv. A vörös pöttyös sorozatban jelent meg, de mégsem kimondottan ifjúsági regény. Ritkaság manapság, de önálló kötet.

A borítóról: Az eredeti borítót megtartották. Úgy tökéletes, ahogy van.

Az íróról: Tammara Webber mielőtt íróvá vált volna, számos pályán kipróbálta magát. Férje a gimnáziumi
szerelme. Három gyerekükkel és macskáikkal élnek. Az írónő sorozatot is írt Between the Lines címmel, melyből eddig három kötet jelent meg.


Pontszám: 5



Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2013 Könyvhét
Oldalszám: 334
Fordította: Komáromy Rudolf
Eredeti cím: Easy (2012)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése