2013. június 14., péntek

Bree DeSpain: The Lost Saint - Fehér farkas

The Dark Divine II.

A történetről röviden: Grace szeretné a farkasátkot pozitívan felhasználni és hősként cselekedni. Ehhez Daniellel edzeni kezdenek, hogy a lánynak sikerüljön uralma alatt tartania farkas énjét. Grace bátyjának, Jude-nak távozása után a család élete teljesen felborul. Grace anyja depresszióba zuhan, míg apja folyamatosan utazik fiát keresve. Egy nap Grace rejtélyes hívás kap Jude-tól és bármilyen lebeszélés hasztalan, nekikezd a bátyja utáni nyomozásnak, aminek során Grace olyan lényeket ismer meg, akik létezéséről eddig fogalma sem volt...

Az első rész után azonnal nekifogtam a folytatásnak. Bíztam benne, hogy hasonló élményt fog majd nyújtani. Az előző kötet simán lehetett volna egy teljes egész lezárt regény, szép csavaros befejezéssel a végén, ezért féltem attól, hogy milyen irányba indul majd a folytatása.

Már az első fejezetben megérkezik Jude telefonhívása, ami kellően felcsigázott, hogy mi is lehet a fiúval. Grace a farkaserő óta nagy változáson ment keresztül, erős, talpraesett lánnyá vált. Mondjuk a nagy elhatározását, hogy mekkora hős lesz majd belőle, kicsit megmosolyogtam.

Kapunk egy új szereplőt (Talbot), aki azonnal megragadta a figyelmemet. A rejtélyes idegen megmenti Grace-t és barátnőjét, mikor bajba kerülnek. A hatásos belépőjével elnyerte a szimpátiámat, de mindvégig kíváncsi voltam arra, hogy most melyik oldalon is áll válójában. A kételyeim végig megvoltak, de ő az a szereplő, akinek megjelenése mindenképpen kellett ahhoz, hogy a második kötet ne lefelé ívelő, amolyan töltelékrész legyen a befejezés előtt. Talbot felpörgeti az eseményeket, és akkora szerephez jut, hogy néha eszembe jutott, hogy tulajdonképpen Daniel mennyire háttérbe került mellette.

Ami zavaró volt és azonnal szemet szúrt, hogy az első részben Grace-ék udvarán álló diófa hirtelen mogyorófává változott a második részben. Előrelapoztam és láttam, hogy más fordította a két részt, ebből adódhatott a váltás, de ettől függetlenül nem örültem neki. Mondjuk ha ez csak egy egyszer megjelenő növény lenne és nem a fa, amivel elég sokat foglalkoztak az előző részben, akkor lehet, hogy észre sem vettem volna, de így azonnal szembetűnt.

Több olyan természetfeletti lény jelenik meg az eddig ismert vérfarkasok (urbatok) mellett. A mitológiára is kellő hangsúlyt fektet az írónő. Sok történetet kapunk a múltbeli eseményekről.

Ahogy halad előre a történet a Grace Talbot páros akciókkal teli nyomozása szolgáltatja a kellő lendületet, nincs megállás. A kötet végén megint nagy, városi összejövetel szolgáltat hátteret az események tetőpontjához. (Az előző részben bál volt, most pedig halloweeni ünnepség.) A befejezés most elég nagy függővéggel zárult, úgyhogy megalapozta a kíváncsiságomat a befejező részre.

Kellemes kikapcsolódás volt. Olyan olvasmány, ahol az első oldalaktól kezdve sodor magával a történet.

A borítóról: Az első részhez hasonlóan most is az eredeti borítót kaptuk. A könyv történetéhez ugyan nem kapcsolódik, de ettől függetlenül tetszik.


Pontszám: 5



Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 344
Fordította: Görgey Etelka
Eredeti cím: The Lost Saint (2010)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése