2013. április 3., szerda

Érkezik a Könyvfesztiválra! Junot Díaz: Így veszíted el

Az idei Könyvfesztiválra (április 18-21.) érkezik Junot Díaz novelláskötete a Cor Leonis Kiadótól.

Junot Díaz

 Junot Díaz, Pulitzer-díjas író a Dominikai Köztársaságban született, ám később családjával az Amerikai Egyesült Államokba, New Jersey-be emigrált.

A Rutgers College-ban diplomázott. Az Oscar Wao csodálatos rövid élete című könyvével számos díjat nyert: John Sargent Sr. First Novel díj, National Book Critics Circle díj, Anisfield-Wolf Book díj, a daytoni Irodalmi békedíjat és 2008-ban Pulitzer-díjat. Nagyszerű regényén kívül több díjnyertes novelláskötettel is büszkélkedhet. A Voices of Our Nation Workshop társalapítója.


Hogy miről is szól az  Így veszíted el?
Junot Díaz kötete egymáshoz kapcsolódó történetek füzére, melyek középpontjában a szerelem áll, csak épp más-más jelzővel: szenvedélyes, tiltott, haldokló, anyai. A szerelem pedig maga is „idegen” egy idegen földön, hiszen New Jerseybe szakadt dominikaiak közösségében járunk, akik gyötrelmesen próbálják összekapcsolni a két világot, hogy életteret találjanak maguknak. Az energikus és ötletes, gyengéd és humoros szöveg elénk tárja az emberi szív határtalan sóvárságát és elkerülhetetlen gyengéit.

Junot Díaz a Dominikai Köztársaságban született és New Jerseyben nevelkedett. Már Drown című első novelláskötete nagy visszhangot váltott ki, majd regénye, a The Brief Wondrous Life of Oscar Wao 2008-ban elnyerte a Pulitzer-díjat. Az Így veszíted el 2012-ben jelent meg tovább öregbítve fiatal szerzője hírnevét.

És hogy ne csak a tartalommal ismerkedhessünk meg, hanem az író stílusával is, ITT bele lehet olvasni az első novellába, mely a Nap, hold, csillagok címet viseli. 

Ha beleszerettél a könyvbe, most jelentős kedvezménnyel előjegyezheted a Cor Leonis Kiadó webáruházában és a Könyvfesztiválon át is vehető!

A későbbiekben az író korábbi két könyvét is olvashatjuk majd magyar nyelven.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése