2013. február 17., vasárnap

Heti Hírek 1.

Ad Astra Kiadó

- Február 22-én jön a Moxyland! 
"Véresen hiteles thriller a technológiai fejlődésről és az általa felemésztett szabadságról. Beukes Fokvárosának sokszínű világában underground mozgalmárok csapnak össze génmódosított harci kutyákkal, és feltörekvő celebek adják el reklámfelületnek a testüket nanotechnológiai designerdrogokért cserébe.
Kendra, a fotós kísérleti marketingprogramra jelentkezik; Lerato, az ambiciózus programozó titkon át akar igazolni a multicégtől; Tendeka, a forrófejű aktivista egyre veszedelmesebb akciókat szervez, és Toby, a sármos blogger rájön, hogy a videojátékok
sokkal több mindent rejtenek, mint amit a látszat mutat…
Négy fiatal története fonódik össze egy olyan világban, ahol a virtuális identitás legalább olyan fontos, mint a valódi. A lekapcsolás a rendszerről rosszabb a börtönnél is, valakinek mégis szembe kell szállnia a Kormányzat Rt.-vel – kerül, amibe kerül.

Vágod, mi folyik a világban? Azt hiszed, tudod, kié a valódi hatalom?
Rohadtul fogalmad sincs róla."

Agave Könyvek

- Csütörtökön megjelent Ray Bradbury Fahrenheit 451 és más történetek című kötete.

- Négyórás minisorozat formában fog elkészülni Philip K. Dick Hugo Díjas, Az ember a fellegvárban című regényének televíziós változata. A munkálatokért többek között Ridley Scott saját cége a felelős. Az első részt Frank Spotnitz fogja írni, aki az X-akták és a Millenium sorozatok producere volt. 
 "Az ember a fellegvárban nem csupán a regényem Philip K. Dicktől, de egyben az egyik legmerészebbnek és legjobbnak tartott munkája," nyilatkozta Scott a bejelentés után. "Nagyon örülök neki, hogy ezt a regényt bemutathatjuk az embereknek, és reméljük, hogy a történetet ők is legalább annyira érdekesnek és lenyűgözőnek fogják találni, mint mi."

- A John Le Carré filmadaptációkkal kapcsolatos  újdonságok: Pár héttel ezelőtt bejelentették, hogy A mi emberünk főszereplője Ewan McGregor lesz, most pedig Ralph Fiennes személyében egy újabb nagy színész csatlakozott a szereplőgárdához. A film 2014-ben kerül a mozikba. Megkezdődtek a tárgyalások a Suszter, szabó, baka, kém folytatásáról, és kikerült az internetre az első kép Az üldözött című filmből.
 
Ciceró Könyvstúdió

- Jön a Reached!
Áprilisban várható a Matched trilógia befejező kötetének magyarországi megjelenése.

- Hamarosan új, magyar ifjúsági íróval ismerkedhetünk meg. Buglyó Gergely Oni: Szürke vér című könyve az idei Könyvfesztiválra jelenik meg.
A fülszöveg:
"Áron és testvérei hétköznapi tizenévesek. Vagy mégsem? Miért lesz szürke a vérük, ha napfény éri, és miféle titkot rejt apjuk állóórája? Amikor új lány érkezik az iskolába, csakhamar elszabadul a pokol, és kiderül, hogy hőseinknek még a tanárok közt is akadnak ellenségeik. Áron útja az álmos dunántúli kisvárosból egy lidérces kriptán, majd egy különös szentélyen át egyenesen Barathrum, az alvilág sötét mélységeibe vezet.
Buglyó Gergely bemutatkozó regénye egy fantasy-trilógia első kötete."

- Március 11-én jelenik meg a Szent Johanna Gimi sorozat legújabb darabja - szám szerint a nyolcadik rész - Örökké címmel. A Kiadó webshopjában az első 200 vásárló, aki előjegyzi a könyvet, dedikált példányt kap!







Cor Leonis Kiadó

- Megjelent Jasper Fforde: A Jane Eyre eset című könyve.
Itt bele is lehet olvasni:





Gabo Kiadó

- Február 16-án megjelent Julie Garwood Szép szavak című könyve.
"Amikor Grayson Kincaid FBI-ügynök először találkozik Olivia MacKenzie-vel, a lány igen nagy hatást tesz rá. A gyönyörű, kemény, ifjú ügyvédnő egyenesen egy operatív akció kellős közepébe csöppen, teljes káoszt okozva. Hosszú hónapok megfigyelése és gondos tervezőmunkája megy veszendőbe. Kincaid társa őrjöng, és érezteti is Oliviával, hogy rossz embert bosszantott fel. Elvégre ő mégiscsak az FBI.
Olivia nem ijed meg a férfi fenyegető magatartásától, hiszen ő még félelmetesebb hivatalt képvisel... az adóhatóságot. Márpedig aki az adóhivatalnak dolgozik, nem lehet nyúlszívű.
Olivia egy bonyolult piramisjáték ügyében nyomoz, amely azzal fenyeget, hogy sok naiv és gyanútlan áldozat életét dönti romba, ráadásul Olivia személyesen is érdekelt az ügyben. De élete veszélybe kerül, amikor rossz embereknek teszi fel a kérdéseit. Természetes számára, hogy az esélytelenekért harcol, de ahhoz nincs hozzászokva, hogy ő váljék sebezhetővé. Elég okos azonban ahhoz, hogy tudja, mikor kell erősítésért küldeni, ezért kapcsolatba lép Grayson Kincaiddel.
Ketten együtt nagyszerű csapatot alkotnak a korrupció elleni harcban, de Oliviának meg kell küzdenie a hirtelen támadt és rendkívül erős vonzalommal is, amelyet Kincaid ügynök iránt érez, ez pedig olyan csata, amelyet el kell vesztenie…"

- Február 15- én pedig Julia Quinn Micsoda éjszaka könyve jelent meg.
"1824 nagyon jó év volt Daniel Smythe-Smith számára:

- három év száműzetés után visszatért Angliába
- részt vett a világ legrosszabb koncertjén
- megcsókolt egy teljesen ismeretlen hölgyet
- elhárított egy rablótámadást egy londoni utcán
- főszerepet játszott egy tízfelvonásos melodrámában
- szerencsésen túlélt egy balesetet
- ártalmatlanná tett egy őrültet
- szerelmes lett

És még csak áprilist írunk…"

Könyvmolyképző Kiadó

- A Kiadó facebook oldalán szavazhattok Sarah Dessen - Along for the Ride könyvének borítójára. Három kép közül lehet választani. Sajnos a könyv megjelenéséről dátumot még nem tudni.

- Egy klassz interjút olvashattok a Kiadó egyik legjobb fordítójával, Gazdag Tímeával a cultura.hu-n.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése