2014. március 17., hétfő

Lauren Kate Magyarországon! - Dedikálás 2014.03.16-án

Már hosszú ideje nem jelentkeztem bejegyzéssel, egészen pontosan tavaly augusztus végén készült az utolsó könyves beszámolóm. Szükségem volt egy kis pihenőre, visszavettem az olvasási tempóból, úgy éreztem mással is foglalkoznom kell, nem szentelhetem minden időmet a könyveknek, s közben a való világ észrevétlenül megy el mellettem. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy megutáltam volna a könyveket, egyszerűen csak szünetet tartottam. Az utóbbi időben kezdtem úgy érezni, hogy eljött az ideje annak, hogy mérsékeltebb tempóban, az arányok ésszerűbb felállításával ismét nyissak a könyves világ felé. Mindenkitől elnézést kérek, hogy így eltűntem. 

Az újbóli első jelentkezésemnek a tegnapi dedikálás adta meg a végső lökést. Az Alexandra Kávézóban ugyanis Lauren Kate dedikálta könyveit. Mondanom sem kell, hogy mikor meghallottam, hogy Magyarországon tartózkodik a Fallen filmes adaptációjának forgatása miatt, reméltem, hogy a Könyvmolyképző Kiadó felveszi vele a kapcsolatot, hogy létrejöhessen egy író-olvasó találkozóval egybekötött dedikálás. Így is lett, nem sokkal később a Facebook üzenőfalat böngészve szembetaláltam magam a következő eseménnyel: "Lauren Kate dedikálás". Habozás nélkül megnyomtam a "going" gombot. Terveimben kis elbizonytalanodást a hétvégi cudar időjárás okozott, de végül úgy döntöttem, hogy az időjárás nem tántoríthat el, ilyen esemény nem valószínű, hogy máskor is adódik a a jövőben. 


A Fallen sorozat első három kötete már a polcomon díszelgett, de a dedikálásból nem maradhatott ki a negyedik rész sem, így gyorsan a kosaramba is került az Alexandra webáruházban, épp időben, hogy vasárnap a helyszínen át is tudjam venni. Kicsivel három óra előtt az új résszel felszerelkezve a Kávézóhoz értem, ahol már az ajtóban álltak a rajongók. Előre tekintve ülőhelynek színét sem láttam, de szerencsére az Alexandra eladói ügyesen megoldották a helyzetet és az üzletben fellelhető valamennyi ülőzsámolyt a rendelkezésünkre bocsátották. Így kissé zsúfoltan, de sikerült helyet találni, majd kezdetét vette egy rövid beszéd az írónőtől, ezt követően pedig kérdezz-felelek vette kezdetét. A színpadon a Könyvmolyképző képviseletében Borostyán és a Fallen sorozat (2. kötettől) fordítója irányította a beszélgetést, tették fel az írónőnek a szórványosan magyarul elhangzott kérdéseket, illetve fordították Lauren szavait. Ami meglepő volt, hogy a kérdezők pár kivételtől eltekintve, mind angolul kérdeztek. Jó kérdés persze, hogy ez annak volt köszönhető, hogy előre készültek egy kérdéssel, amit otthon gondosan lefordítottak angolra, vagy ekkora arányban voltak az angolul beszélők. Nagyon sok kérdést kapott az írónő, kezdve a Fallen sorozattal kapcsolatos kérdésektől, a megfilmesítésen át egészen addig, hogy Lauren, hogyan szeret írni. Minden kérdésre hosszan és kimerítően kaptunk választ, íz írónő lelkesen beszámolt mindenről, ami az egyes kérdésekkel kapcsolatosan az eszébe jutott.

A kérdezési rész után kezdetét vette a dedikálás, amihez egy asztal került felállításra a színpad előtt, ahol az írónő és Godó Klára (a 2., 3., és 4. kötet fordítója) foglalt helyet. A fordítónő egy papírra segítségül leírta a könyvekbe írni kért neveket, ezzel segítve Laurennek az ismeretlen nevek leírását. Én a korábbi tapasztalatokból okulva egy kis papírra leírtam a nevem még indulás előtt és odaadtam az írónőnek. Dedikálás közben Lauren eltakarta amit írt, így csak később láttam, hogy milyenek is lettek a dedikált könyveim. 

Végül néhány fotó a dedikálásról, illetve az aláírt könyveimről:
A képen jobb oldalt Lauren Kate, mellette balra Godó Klára (a Torment, Passion, Rapture kötetek fordítója)

Lauren elrejti, hogy mit ír a könyvbe

És egy kép az aláírás után


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése