2012. augusztus 25., szombat

Cor Leonis Kiadó újdonságai az őszre

A Cor Leonis Kiadó kínálatában számos érdekesnek ígérkező könyv jelenik meg hamarosan.

Elsőként augusztus 27-én lát napvilágot Syd Field: Forgatókönyvírók kézikönyve -  A sikeres forgatókönyvírás gyakorlati lépései című könyv. 
Fülszöveg:

Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait, meglátásait, anekdotáit. A Forgatókönyvírók kézikönyve sok-sok hasznos példával illusztrálva mutatja be, hogyan zajlik a műhelymunka Syd Field világhírű workshopjain.
A Forgatókönyvírók kézikönyvéből kiderül, hogy milyen a jó ötlet, milyen a profi szerkezet, megtudhatod, hogyan keltsd életre a karaktereket, hogyan írj párbeszédet, vagyis hogyan dolgozd fel ötletedet sikeres, profi forgatókönyvvé. Akár kezdő vagy, akár profi, ha követed Field tanácsait, végül a kezedben lesz egy kész, eladható forgatókönyv!

Nevada Barr nevét már ismerhetitek. Az írónőnek a Kiadónál korábban megjelent 13 1/2 című könyve is, ami nagy hatással volt rám is. (itt olvashattok róla) Most Barr Anna Pigeon sorozatának első kötetét vehetitek a kezetekbe, Ördögkatlan címmel. 
Megjelenik: 2012. szeptember 1. (Várhatóan pár napot csúszik)
Fülszöveg:
Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felfedezni szűk börtönét…

Karen Marie Moning Tündérkrónikák sorozata rajongóinak sem kell sokat várniuk, hiszen hamarosan megjelenik a várva várt 5. rész is, ami az Új nap virrad címet kapta. 
Megjelenik: 2012. szeptember 17.

Fülszöveg: (Vigyázat SPOILER-es lehet ha nem olvastad a korábbi részeket!)
MacKayla Lane sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak rózsaszín közjáték volt addigi életében.
A nővére miatti bosszú már túl kevés, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit saját önön hibájából elvesztett.
Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is!
Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy egyre inkább haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad is elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és nem is ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár.

Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történet valójában V’Lane-nel? Egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac?

De ami a legfontosabb, maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?

A fentieken kívül pedig előkészületben a Nemtudomka csodálatos kalandjai, az Éves horoszkóp 2013 is.
Az említett megjelenéseken kívül  hamarosan új szerzővel bővül a repertoár, aki nem más, mint Alaya Dawn Johnson, de, hogy melyik könyve jelenik meg először az még rejtély.

Várhatóan szeptemberben elindul a Kiadó webshopja is, ahol nagyon klassz kedvezményekkel lesznek kaphatóak a megjelent könyveik.
Plusz információ:
Augusztus 26-án és szeptember 2-án a Godzsu udvarban a Kiadó standjánál 25% kedvezménnyel már megvásárolható a Forgatókönyvírók kézikönyve és az Ördögkatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése