2011. december 11., vasárnap

Dr. Csermely Gyula: Ha 1 nő gyereket akar

A történetről röviden:
Dr. Csermely Gyula szülész nőgyógyász második gyermekének születését követhetjük végig a könyvben. A doktor felesége terhességén keresztül mutatja be, hogy mi a teendő a magzat fejlődésének különböző idejeiben. Milyen vizsgálatok szükségesek, miket tegyen és ne tegyen egy várandós nő. Ezen kívül életüknek alakulását is láthatjuk.

A könyv a száraz, nehezen érthető terhességről szóló tudományos könyvekkel ellentétben olvasmányos stílusban ismerteti meg az olvasót a gyermekvárás minden fontos ismeretével. A szakszavakat is olyan módon határozza meg, hogy mindenki számára érthető legyen.

Az orvos életében történő mindennapos események segítségével mind családja, mind páciensei esetein keresztül a szülés előtti rendszeres vizsgálatokról, a várandós nő szervezetében bekövetkező változásokat részletesen megismerhetjük. Majd mikor Gabi (a feleség) szülése megkezdődik, akkor a szülés folyamatáról is aprólékos ismereteket nyújt az író. Az akkor alkalmazott eljárási módszerek összes fajtájáról megtudhatunk mindent.

Csermely Gyula a hazai egészségügyről alkotott lesújtó véleményét sem rejti véka alá, valamint a családnak az új jövevény érkezése előtt eszközölt lakásfelújítása során tapasztalt problémáikat is bemutatja.

Tetszett az a szerkesztési mód, hogy egy-egy tudományosabb, nehezebben emészthető rész után mindig átevezünk a doktor életének történéseihez, ami megkönnyíti a korábban olvasottak feldolgozását. A tudományosabb részek pedig megfelelő hosszúak, nem túl elnyúlóak.

Minden nőnek ajánlom, akár gyerekvállalás idején, akár jóval az előtt, hogy tisztában legyen, hogy egyszer mi vár majd rá.


Pontszám: 5


Kiadó: Cor Leonis Films Kft.
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 167

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése