2013. március 17., vasárnap

Kendare Blake: A rémálmok lánya

Anna II.

A történetről röviden: Anna önzetlen tette után – mellyel megmentette Cast és barátait – járunk néhány hónappal. Cas legjobb barátaival, Thomassal és Carmellel együtt küldi át az embereket gyilkolászó szellemeket a túlvilágra. A fiú egyik akciójuk közben Anna hangját véli hallani, és ez a pillanatnyi habozása majdnem társa életébe kerül. Ezek után egyre többször jelenik meg szemei előtt Anna. Cas úgy véli Anna a segítségét kéri, ezért harcot indít tűzön-vízen át, hogy a lányt megmenthesse szenvedéseitől. A bökkenő csak az, hogy Anna a túlvilágon van...

A Vérbe öltözött Anna volt a nyár egyik legjobban várt könyve nálam. Olvasás után pedig az egyik kedvenc könyvemmé vált, így alig vártam a folytatás megjelenését. Sajnos a november végi megjelenés óta csak most sikerült elolvasnom. A várakozási idő csak tovább fokozta a kíváncsiságomat. A felfokozott izgalmam megkapta jutalmát, még talán az első részt is túlszárnyalta A rémálmok lánya.

Az első rész elég lezártnak tűnt, így nem tudtam, hogy fog majd folytatódni a történet. Cas képtelen elfelejteni Annát, de próbálja folytatni addigi életét. Apja örökségeként feladata, hogy az embereket rettegésben tartó titokzatos baleseteket okozó kísérteteket átküldje a túlvilágra. A jól ismert Odaátos hangulat a könyv elején azonnal szembeköszönt. A csapat miután infót kap, hosszú utakat tesz meg egy-egy szellem kiiktatásához. Az izgalom ott kezdődik el, mikor Cas először hallja Anna kacagását. Ezután egyre gyakrabban jelenik meg előtte, így a fiú úgy érzi, hogy a józan esze kezdi felmondani a szolgálatot.

Az Anna megmentéséért való terv kigondolása teszi ki a könyv nagy részét, amit az írónő megtűzdelt a lány hirtelen felbukkanásaival. Mikor igencsak sikerült beleélnem magam a történetbe és a szemeim előtt láttam az eseményeket, sikerült ezeknek a betoppanásoknak megijeszteniük. A horrorfilmekhez hasonló sápadt arc, szembelógó sötét haj képek jelentek meg előttem, de nem ezek a jelenetek az igazán hátborzongatóak, hanem majd a könyv vége felé található, de erről majd később.

A kutatás a megmentési terv kidolgozásához két alappilléren nyugszik, Morfran-en a voodoo szaktekintélyen, valamint Gideonon, Cas apjának jó barátján, az okkult tudományok specialistáján. A kutatás során egy titokzatos rend körvonalai rajzolódnak ki, ami rejtélyességével és misztikusságával azonnal felkeltette az érdeklődésemet és ekkor kezdtek az események igazán izgalmasan alakulni.

Cas karakterével voltak egyedül néha egy kis elégedetlenségeim. Kicsit néha nagyképűnek éreztem, mint aki kissé elszállt magától.

A legborzongósabb rész, amit már korábban említettem az úgynevezett öngyilkosok erdején való átkelés. Itt annyira megelevenedtek a szemeim előtt a leírtak, hogy teljesen a jelenet hatása alá kerültem.

A könyv vége igazán nagyszabású volt, Cas végső döntése pedig egy kicsit meglepett, de kellemes értelemben. Így végül kerek egész lett a történet és folytatásra nem igazán maradt lehetőség. Ahogy utánanéztem, nem is találtam következő kötetre utaló jeleket.

Tökéletesen hozta az első rész színvonalát, sőt felül is múlta. Izgalmakban, borzongásban gazdag, mindvégig az unalomnak a gondolata is távol áll tőlem. Visszagondolva az első rész végére, mikor úgy gondoltam, hogy ott vége a történetnek, mégiscsak ezzel a résszel került minden lezárásra.

A borítóról: Az eredeti borító maradt meg a magyar kiadáson is, aminek nagyon örültem.


Pontszám: 5*


Kiadó: Geopen Könyvkiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 301
Fordította: Bíró Júlia
Eredeti cím: Girl of Nightmares (2012)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése