2012. január 12., csütörtök

Robert Rave: Intimgyanta

A történetről röviden: A három testvér Carolina, Sofia és Anna merőben különböznek egymástól. Carolina nagy sikerű gyantázószalont működtet, ahova New York elitje jár. Sofia már régóta nála dolgozik, majd a történet elején Anna is belép kozmetikusnak. Carolina, a merev, munka és rendmániás egy döcögős kapcsolatban él. Sofia látszólag boldog házassága sem a régi. Anna pedig egyedül neveli három gyerekét, miután férje elhagyta őket. Mindhármójuk életének alakulását követhetjük nyomon, ami korántsem zökkenőmentes...

A könyv egyúttal utazás New York celebvilágába, a ruha és cipő márkák, a legelőkelőbb éttermek és szórakozóhelyek között. Mind a hírességek, mind a márka és helynevek csak úgy repkedtek, de nekem be kell valljam néhány kivételével nem mondtak sokat, mert nem vagyok képben e téren.

Az utolsó oldalon betekintést nyerhetünk az író életrajzába, amiből kiderül honnan eme nagy tájékozottsága a divatvilágban, valamint a szórakoztatóiparban.

A testvérek története mögöttes jelentést hordoz. Azt a gondolatot közvetíti, hogy merni kell változtatni, nem kell az újtól félni. Bele kell vágni az ismeretlenbe, ahelyett, hogy csupán megszokásból ragaszkodjunk olyan dolgokhoz, amik már nem működnek. Így a cím is mögöttes jelentést takar. Lehet, hogy az egész változtatás nem lesz fájdalommentes, mégis meg kell tenni, ahhoz, hogy elérjük azt, amit szeretnénk.

Alapjában véve egy könnyed, utazás közbeni olvasáshoz való könyv. Az apró méretének köszönhetően pedig könnyen belefér a táskába. A könnyedségen átnézve azonban komolyabb témák is előkerülnek, de ezek nincsenek annyira a középpontba helyezve, hogy ettől nehezen emészthetővé váljon.

Az eredeti borító:

Pontszám: 4


A könyvet köszönöm a Pioneer Books-nak!


Kiadó: Pioneer Books
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 290
Fordította: Spiegl Máté
Eredeti cím: Waxed (2010)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése