2012. április 28., szombat

Kedvencek lesznek - Várólistára

A májusi-júniusi várható megjelenések között több kedvemre valót is találtam.

A Ciceró Könyvstúdiónál Josephine Angelini: Baljós csillagok című könyve várható. Kíváncsi vagyok, hogy a szemet gyönyörködtető borító, milyen belsőt takar majd. 
Műfaja: romantikus, fantasy, YA.
Azon már meg sem lepődtem, hogy egy újabb sorozat (Starcrossed) első kötetével állunk szemben. Trilógia lesz, külföldön a 2. rész május 29-én fog megjelenni Dreamless címmel.
Pozitívum még, hogy a borító az eredeti maradt.

Helen Hamilton tizenhat éven át próbálta eltitkolni, hogy más, mint a többiek, ami igencsak nehéz feladatnak bizonyult egy olyan apró és nyugodt szigeten, mint amilyen Nantucket. A helyzet azonban egyre vészjóslóbbá válik: Helen rémálmokat lát, és amikor felébred, az ágyneműje csupa piszok és por. Az iskolában hallucinációk gyötrik: minduntalan három nő jelenik meg előtte, akiknek szeméből könnyek helyett vér folyik.

Amikor Helen először találkozik Lucas Delosszal, még nem sejti, milyen szerepet szán kettejüknek a sors abban a tragédiában, amely a történelem során újra meg újra megismétlődik. Ahogy Helen fokozatosan földeríti ősei titkát, rá kell jönnie, hogy a mítoszok nem csupán legendák. És azzal is szembesülnie kell, hogy még a félistenek sem tudnak szembeszállni az erővel, amely hol egymás mellé sodorja a fiút és őt, hol elszakítja őket egymástól.


Az Ulpius-háznál Fábián Janka újabb könyve várható májusban. A Lotti öröksége egy új könyve az írónőnek, és nem a régi műveinek újabb köntösbe bújtatása. 
Műfaja ismételten a megszokott romantikus történelmi regény, de ezúttal a XIX. századból.

Egy különös szerelem, egy tiltott házasság és a szerelemből született lány, Lotti története. Sorsukat számos titok, értetlenség és a Martinovics-összeesküvés árnyékolja, a háttérben pedig a francia forradalom, majd a napóleoni háborúk dúlnak.



 
Nalini Singh Angyali vadász sorozatának újabb kötete is megjelenik május 11-én az Egmont Hungarynál Angyalkard címmel. A sorozattal már régóta szemezek, csak még eddig nem sikerült sort kerítenem rá. Ettől függetlenül örülök, hogy minél több része megjelenik addigra, amire belekezdek.

A folyóban talált vámpírfej ügye a Vámpírvadász Céh fennhatósága alá tartozna, de Raphael arkangyal jobbkeze, Dmitri ösztönei azt súgják, neki kell vezetnie a nyomozást. Van valami az áldozat bőrére tetovált, titokzatos írásban, ami régmúlt idők szörnyűségeit idézi fel benne.
A Céh Honort küldi, hogy segítsen megfejteni a jeleket, de a szörnyű támadás és kínzások során megtört vadász nem áll készen arra, hogy együtt dolgozzon a kegyetlenségéről és sötét embertelenségéről hírhedt vámpírral; még akkor sem, ha gyermekkora óta megmagyarázhatatlanul vonzódik a férfihoz.
A Honor elrablói és a vámpírfej eredete utáni nyomozás során feléled a múlt, pedig egyikük sem akarja újra átélni annak borzalmait. De a fájdalomba gyönyör is vegyül…

A Könyvmolyképzőnél a Könyvhétre (június 7-11.) fog megjelenni Benina Megsebzett szabadság című könyve. A Farkasok nemzetsége sorozat első része. Műfaja: ősmagyar romantikus regény


Az Ulpius-háznál  Katie Fforde: Szerelem kétszer újabb regénye júniusra várható (elméletileg). 
Műfaj: romantikus

Sian Bishop életében csak egyszer nem törődött a következményekkel, és e pillanatnyi meggondolatlanságából született szeretett kisfia, Rory. Bár Sian imádja annak a vad éjszakának a gyümölcsét, azóta mindig a biztosabb utat választotta. Így, amikor a megbízható, odaadó Richard felveti, hogy költözzön vidékre, maga mögött hagyja a londoni nyüzsgést, és szívvel-lélekkel veti bele magát új, falusi élete örömeibe, a kertészkedésbe festői szépségű kis háza körül és bútorrestaurátori vállalkozása felfuttatásába. Mindehhez ráadásul pompás keretet biztosít az angol vidék szépsége…
Csakhogy egy varázslatos nyári estén minden jó szándékát megtorpedózza Gus Berresford betoppanása. Az egykori felfedező és főfoglalkozású szívtipró, elbűvölő és magával ragadó férfi, de éppen az ellenkezője annak, akit egy gyermekét egyedül nevelő fiatal anya társként elképzel magának. Gusnak és Siannak azonban nem ez az első találkozása. Most azonban Siannak igazán nem hiányzik egy futó kaland, és nem szerethet bele a legalkalmatlanabb kérőbe, akit csak a sors az útjába sodor, még akkor sem, ha a végzet már kétszer hozta össze őket. De ki tudja, hova vezet egy nyári szerelem?


Az Agavenál is lesz érdekesnek ígérkező olvasmány. Lissa Price: A testbérlők
Műfaja: YA sci-fi

A Földet háború pusztította, emberek milliói haltak meg. Ebben a világban valóra válik az emberiség régi álma: végre lehetséges egy másik személy testébe bújni. A 16 éves Callie rábukkan egy titokzatos helyre, ahol rászorult tinédzserek bérbe adhatják fiatal testüket a társadalom idős, de tehetős polgárainak. Amikor azonban a fejébe ültetett szerkezet meghibásodik, Callie öntudatára ébred, és dúsgazdag bérlőjének mesés életét kezdi élni. Aztán a lány ráébred a halálos tervre, aminek ő is része. Az összeesküvés szálait befolyásos emberek mozgatják, és Callie kénytelen lesz végére járni a rejtélynek, ha életben akar maradni. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert ebben a világban tényleg senki sem az, akinek látszik.


Úgy látom lesz bőven olvasnivaló ismét a következő két hónapban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése