2011. november 21., hétfő

Az Olvasók Viadala - 3. téma

3. téma
Okt. 23-tól – Nov. 22-ig


Ha Te lennél a rendező hogyan készítenéd el a filmet/ filmeket? Trilógiában jelentetnéd meg, vagy ( mint a felröppent pletykák szerint) az utolsó részt két szakaszra bontanád?
Mindenképpen trilógiában készíteném el a sorozatot, mert nekem személy szerint nem igazán tetszik ez a trend, hogy mostanában az utolsó részt ketté kell választani. Ha az elsőket meg lehetett oldani, hogy egy filmbe beleférjen, akkor az utolsóval is el lehet ezt érni szerintem. Jobb ha inkább hosszabb, de egy darab film, akár két és fél óra is simán lehetne, hogy minden lényeges momentum beleférhessen. A két részre vágásnál még azt sem szeretem, hogy a kettő között körülbelül egy évet kell várni.

A már meglévő, ismert színészekkel dolgoznál, vagy lenne akit lecserélnél, mert olvasás közben nem így képzelted el az adott karaktert, akit majd játszani fog? Ha csere történne, ki vagy kik lenne/ lennének a cseréd/ cseréid?
A főszereplők közül egyedül Katniss az, aki szerintem egész másképpen van leírva a könyvben. Őt egyáltalán nem ilyennek képzeltem. Mondjuk, mikor még csak felröppent a hír arról, hogy ki fogja megformálni Katnisst, akkor nagyon elütő volt a választott színésznő Katniss könyvbeli kinézetéhez képest, de az előzetesben már nagyjából hasonlóvá sikerült alakítani. Így kezd hasonlítani az általam elképzelt kinézetéhez. A többi színész teljesen illik a leírt karakterekhez.

Belevonnád -e az írónőt a forgatókönyv írásába? Konzultálnál -e vele bizonyos jelenetek végett?
Minden kis részletbe belevonnám az írónőt, hiszen az ő fejében született meg az egész történet, ő ismeri egyedül, hogy valójában milyen az általa elképzelt világ, a helyszínek, a szereplők stb. Nekem a legfontosabb szempont mindig az, hogy a film teljesen könyv hű legyen. Ez pedig így érhető el. Az írónő legyen szerves része a forgatási csapatnak.

Melyek lennének azok a részek amiket semmiféleképpen sem hagynál ki a filmből? Melyek lennének azok a jelenetek amiket szíved szerint hanyagolnál?
A Viadal során minden egyes eseményt természetesen nem lehet beletenni a filmbe, ezeket szelektálnám, hogy például amikor Katniss próbálja meghúzni magát és kerüli a többieket, azokat a részeket kihagynám, mikor valami nagyobb esemény történik azokat tenném bele. A Viadalra való felkészülés folyamatát is elég csak érintőlegesen említeni szerintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése