2011. szeptember 20., kedd

Az Olvasók Viadala - 1. téma

A Moly.hu-n @klaudya0517 olyan kihívást alkotott, ami egy visszaszámláló játék Az Éhezők Viadala című film premierjéig. A résztvevők minden hónapban kidolgoznak egy-egy témát, ami természetesen Az Éhezők Viadala trilógiához kapcsolódik.
Az első téma kifejtése aug. 23-tól - szept. 22-ig tart.

Az 1. téma:
Fejtsd ki bővebben, hogy mit tennél, ha Te magad lennél az egyik Kiválasztott Az Éhezők Viadalán. Véleményed szerint képes lennél helytállni a Viadalon? Ha igen, miért? Ha nem, miért? 
Ha engem sorsolnának ki az egyik kiválasztottnak először biztosan teljesen kétségbe esnék. Majd mivel nem tudnék ellene úgysem semmit sem tenni, megpróbálnék valamilyen stratégiát kieszelni. A gyakorláskor, mikor minden kiválasztott kipróbálja, illetve megpróbálja elsajátítani a hasznos technikákat a játékon való boldoguláshoz, mindent alaposan megtanulmányoznék, hátha hasznát tudom venni majd valamiben. Itt egyúttal megfigyelném, hogy a többiek miben jók, illetve, miben kevésbé. Így próbálnék valamelyest felkészülni a rám váró próbatételre. Hogy helyt tudnék-e állni az szerencse kérdése. Hogy miért? Azt a stratégiámnál részletezem.

Feláldoznád -e magadat egy szeretted helyett, úgy ahogy Katniss is tette? 
Ez mindenképpen szituáció függő, de szerintem igen. Meg persze az is számít, hogy ki az illető, mennyire áll közel hozzám.

Milyen stratégiát követnél, hogy életben tudj maradni, és Te győzhess? Milyen eszközökkel harcolnál? ( Pl: kard, tőr, nyíl stb.) 
A stratégiám egyértelműen védekező lenne. Szóval az elején ha tudok, valamit elhozok a Bőségszarútól, majd rohannék is elrejtőzni. Megpróbálnék mindvégig nem szem előtt lenni, kivárnék és közben feltűnés nélkül keresnék valamit, ami ehető, illetve vizet. Csak akkor harcolnék ha az elkerülhetetlen lenne (pl. ha rám találnának és sarokba szorulnék).

Írd le, hogy szerinted milyen esemény vezetett az egykori 13 körzet és a Kapitólium kialakulásához!
Egy nagy háború vezethetett ehhez az erősen rendszabályozott rendszer kialakulásához, amit a Kapitólium nyert, ezért van teljhatalma minden felett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése