2011. szeptember 7., szerda

Suzanne Collins: Futótűz

Az Éhezők Viadala trilógia második kötete.

A történetről röviden:
Katniss és Peeta kettős győzelme után mindketten beköltöznek a győztesek falujába, ahol eddig csak Haymitch lakott. Most már nem szenvednek hiányt semmiben, azonban a győztesi címmel együtt kötelezettség is párosul, körútra kell indulniuk minden körzetbe. Az út során egyre több helyen lázongásokat vélnek felfedezni. Majd ismét elérkezik az aratásnapi ünnepség, ami olyan meglepetéseket tartogat, amire senki sem gondolt, és ez bizonyítja, hogy soha senki sincs biztonságban a Kapitólium hatalma elől.

Már a trilógia első része annyira tetszett, hogy a kedvenc sorozataim közé került. Nagy kíváncsisággal vártam, hogy olvashassam a Futótűzet is. Meg is érte. Végig pergő, izgalmas a történet, folyamatosan zajlanak az események, nincsenek üres, unalmas részek benne. Egyáltalán nem vontatott az eleje sem.

Nagyon meglepődtem én is, ami a következő viadal sorsolásakor történt, erre a fordulatra egyáltalán nem számítottam. Mindez még jobban éreztette, hogy milyen kegyetlen is a Kapitólium.
A lassan kezdődő lázongások kíméletlen megtorlása is tovább erősítette ezt a negatív képét. A lényeg, hogy senkinek még egy szót sem szabad szólnia az igazságtalanságok ellen.
Katniss is egyre jobban hangolódik a rendszer ellen, ahogy látja, hogy miket művelnek az emberekkel.

Suzanne Collins ismét nyújtotta ugyanazt a színvonalat, amit eddig megszokhattunk tőle. Sőt az első, rendszert bemutató (de egyben akciódús rész után), már az abba való tehetetlen beletörődés helyett a lázadás szikrái is fellobbannak.

A kötet végére pedig még megint olyan meglepetést vetett be az írónő, amire teljesen megdöbbenéssel reagáltam. Hirtelen vége is lett pont ott, így jól felcsigázta az érdeklődést a befejező részre, aminek megjelenése novemberre várható.

Pontszám: 5*

Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 314
Fordította: Totth Benedek
Eredeti cím: Catching Fire (2009)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése