2011. szeptember 20., kedd

Mandy Hubbard: Ripple

A történetről röviden:
Lexi két éve gyászol és elvonultan éli mindennapjait. Két évvel ezelőtt ugyanis szerelme (Steve) miatta fulladt bele az óceánba, mivel akkor derült ki a lányról, hogy ő egy szirén, aki énekével a vízbe csábítja áldozatait. Ebben a hipnotikus állapotban követi Steve Lexit a vízbe, s mire a lány visszanyeri önmagát, addigra már csak a fiú holttestét találja a víz felszínén. A tragédia után magába zárkózik, egykori barátai pedig őt hibáztatják, Cole, Steve egykori legjobb barátja viszont nem. Lexi nem akarja őt sem közel engedni magához, nehogy neki is baja essen. Közben megjelenik egy új diák is az iskolában...

Mostanában egyre felkapottabbak lettek a tengeri lények a fantasy könyvekben. Ez volt az első szirénes könyv, amit olvastam. Kíváncsi voltam, milyen lesz az a számomra még új téma.

Egy egyszerű középiskolás történet fantasy elemekkel tűzdelve. Jó volt az indítás, nem tipikus kezdés, mégis valahogy nehezen tudtam az elején elmerülni benne, de aztán magával ragadott. Viszont a vége nem nagyon tetszett. SPOILER: Mire fel volt ez az egész nagy felhajtás, hogy nem lehet elmondani, hogy ő egy szirén, ha ilyen befejezést kapott a történet. Túl egyszerűen oldódott meg az egész probléma. SPOILER VÉGE.
Van szokásos városi ünnepséges rész vidámparkkal, suli bál elegáns estélyikkel és öltönyökkel.

Lexi szemszögén keresztül láthatjuk az eseményeket, aki nem szimpatikus karakter, nem egy butácska lány, a nagy tragédia utáni vívódásának folyamatát tökéletesen mutatja be az írónő. Nyomon követhetjük, hogy miként igyekszik feldolgozni a megrázó eseményt. 
A szirének történelmi hátterének elképzelése, amit Lexi az anyjától örökölt könyvből ismer meg, szerintem jó elképzelés volt.

Könnyű kikapcsolódást nyújtó, egyszer olvasós regény volt. És nagy-nagy előnye, hogy nem sorozat!!! Manapság állandóan abba botlik az ember.

Kiknek ajánlom: akik újfajta mitikus lényekről szóló ifjúsági romantikus fantasyra vágynak

Pontszám: 4


Kiadó: Razorbill/Penguin
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 272

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése