2011. augusztus 3., szerda

Az Olvasás 7 hete - V. hét

Kedvenc műfajok
„Az vagy, amit olvasol”, azaz lehet-e valakinek a személyiségére következtetni az olvasmányai alapján?
Könyvek, amik megváltoztattak, amik hatottak rám
Milyen könyvet írna legszívesebben?




Legjobban a fantasy, a sci-fi , a romantikus, a thriller és a krimi könyveket kedvelem, de ezeken kívül szívesen elolvasok más műfajt is, a lényeg az, hogy megtetsszen a leírás a könyvről.
Fantasy könyvek terén elsősorban a YA fantasyt szeretem, sok-sok ilyen jellegű sorozatot olvasok. A romantikus könyvek közül a mai írók tollából származó történelmi romantikus könyveket, illetve klasszikus romantikusokat olvasok. Thriller műfajában nálam a no.1. Stephen King, a krimi könyveknél pedig Agatha Christie.


Egy bizonyos fokig szerintem igaz, hogy az olvasott könyvei alapján lehet következtetni az illető személyiségére. Más részről viszont vannak olyan olvasók is, akik éppen a jellemüktől teljesen különböző könyveket olvasnak, éppen azért, mert annyira távol áll tőlük, de szeretnék megismerni, hogy milyen is lehet az a stílus, vagy éppenséggel az kapcsolja ki őket.


Az olvasást annak idején a Harry Potter sorozat szerettette meg velem. Ezért legnagyobb hatással végül is ez volt rám, hiszen nélküle nem biztos, hogy megkedveltem volna a könyvek világát. Azóta persze sok olyan könyvhöz volt szerencsém, amik más szempontból voltak hatással rám. Például a Guillaume Musso könyvek, amik mind-mind az élet fontos dolgaira világítanak rá. Ezen kívül sok olyan könyv van, ami az olvasási érdeklődésemet befolyásolta, vagyis azok által más műfajú könyvek is elkezdtek érdekelni. Ilyen volt évekkel ezelőtt a Twilight Saga, ami akkor még a számomra ismeretlen YA fantasy világát nyitotta meg előttem, és azóta sorra olvasom a mitikus lényekkel teli fantasyket.


Mint ahogy már az első és a harmadik témánál is kiderült, nagy kedvencem a fantasy, ezért régóta töröm azon a fejem, hogy egyszer majd megpróbálok írni egyet, de ez csak terv még.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése