2011. július 21., csütörtök

Claudia Gray: Stargazer - Nézz az égre!

Az Evernight sorozat 2. része.

Lucas viharos távozása után folytatódik a megszokott élet az Akadémián. A suliba egyre több embergyerek érkezik, Bianca nekiáll ezt kinyomozni.Új szobatársa Raquel lesz, aki mit sem sejt arról, hogy mi is valójában Bianca. A látszat kedvéért Balthazarral kezd járni, közben azonban kiszökik az iskola területéről és titokban továbbra is találkozik Lucassal.
Egyre többször furcsa alakokat kezd el látni és megfagy körülötte a levegő.

Az első rész jónak indult, itt azonban ez csökkent. Sok olyan dolgot csinál Bianca, ami nagyon idegesített. Eleve az, hogy miután kiderül Lucasról, hogy vámpírvadász, továbbra is odavan érte, pedig egyértelmű, hogy ő gátlás nélkül öli azt a fajt, amibe Bianca és a családja is tartozik. Már az első rész végén kiderül, hogy Lucas nem lenne hajlandó feláldozni ember mivoltát Biancáért, de ebben a részben a lány kockára tesz érte mindent. Aztán ott van szegény Balthazar, aki az első részben is már sokkal szimpatikusabb karakter volt Lucasnal, most teljesen kihasználja Bianca, mit sem törődve az érzelmeivel.
Balthazar mellett jó karakter volt még Vic.
Jót vidultam, hogy külön órákat tartanak a vámpíroknak, ahol a modern vívmányokról tanulhatnak, hogy lépést tudjanak tartani a haladással.
Ami még érdekes volt, hogy fény derült arra, miként jöhetett a világra Bianca.

A következő rész Hourglass (Homokóra) címmel jelent meg.

Pontszám: 3,5


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 294
Fordította: Gazdag Tímea
Eredeti cím: Stargazer (2009)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése