2011. július 28., csütörtök

P.C. Cast - Kristin Cast: Ébredés

Az éjszaka háza sorozat 8. darabja.

A történet ott maradt félbe, hogy Zoey sikeresen összeszedi lelke darabjait és visszatér a túlvilágról, Starkot is sikerül megmentenie és mindketten visszatérnek, Heath viszont átkel...

A nagy megpróbáltatások után Zoey teljesen kimerült, ezért úgy dönt, hogy Skye szigetén marad, amíg össze nem szedi magát. Tulsában az Éjszaka házában azonban tragédia történt, így Zoey terve csakhamar meghiúsul, kénytelen visszatérni.

Az egész könyv a megszokott módon csupán pár nap eseményeit öleli fel. A történet lassan indul be, eléggé zavaróak voltak a sokszor felbukkanó előreutalások, ami az összes jövőbeli eseményt sejtetni vélik. Így mikor azok bekövetkeznek egyáltalán nem lehet meglepődni. 

A stílus változatlanul szlenges, plusz a megszokott szavak is előkerülnek (szexi, pasi, pokolba...). És persze az elmaradhatatlan utalások más vámpíros könyvekre vagy sorozatra (True Blood, Anita Blake). Néhol a helyszínbemutatás kimarad, így csak zajlik a párbeszéd és nem lehet elképzelni, hogy hol is vagyunk.

Zoey karaktere továbbra sem szimpatikus, de azért már úgy vettem észre, hogy mutat egy kis változást az előző részekhez képest, picit érettebbé vált, de nem sokkal. Nagy örömömre az ikrek háttérbe szorultak ebben a részben, csak párszor kerülnek képbe, akkor persze megérkeznek a fárasztó "szómegmagyarázások". Aphrodité viszont sokat változott (előnyére), már nem csak annyira az a menő csaj, aki lenéz mindenkit.

A komolyabb helyzeteket nevetségessé teszik a szereplők közötti párbeszédek, amik általában vagy szlenges szóhasználatúak, vagy annyira fellengzősek szeretnének lenni, hogy az már egyáltalán nem illik oda.

Az ember csak várja a nagy-nagy jelenetet, amit végig sugall, hogy hú de fel fog fordulni fenekestül minden, aztán a végén az egész pikk-pakk le van zavarva és igazán nem sok változott. Sebaj, majd a következőben.

A következő rész Destined címmel fog megjelenni.

Pontszám: 2,5

Kiadó: Kelly Kft.
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 272
Fordította: Illés Róbert
Eredeti cím: Awakened (2011)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése