2011. július 8., péntek

Libba Bray: Lázadó angyalok

Már megjelent a harmadik rész is, de még csak most sikerült elolvasnom.

Az első kötet Pippa halálával és a varázsrúnák összetörésével ért véget. Most a Spence falain kívül játszódik a történet nagy része, mert karácsonyi szünet van. A varázsrúnák elpusztításával elszabadult a varázslat a birodalmakban, félő hogy Kirké megkaparintja. Gemma feladata, hogy megkösse azt.

Az első rész is már a kedvencem volt, a lendülete nem csökken a folytatásban sem. A birodalmak sokkal nagyobb részét ismerhetjük meg, az írónő aprólékos részletességgel kidolgozta, elképesztően gyönyörű, varázslatos tájakkal és lényekkel népesíti be.
A birodalmakon kívül a XIX. századi londoni bálok és társasági események tarkítják a három lány szünidejét. Gemmát azonban családi problémák is aggasztják, apja függősége miatt. Bátyja, Tom pedig szimpatikusabbá válik, mint amilyennek eddig volt ábrázolva, bár még mindig csak egy nagy vagyonnal rendelkező feleség lenne jó számára. Viszont érző lelkű, aggódik apja betegsége miatt, saját magát ostorozza azért, hogy nem tud segíteni rajta.
A borzongós részeket Gemma látomásai és az elmegyógyintézetes részek adják.

A vége jó volt, egy nagy-nagy meglepetéssel. A következő rész most jelent meg a Könyvhéten, kíváncsi vagyok rá, hogy zárul az egész történet. Szerencsére vaskosnak ígérkezik a lezáró rész.

Pontszám: 5*

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 506
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Eredeti cím: Rebel Angels (2006)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése