2011. július 5., kedd

Rachel Caine: Az üvegház

Morganville-i vámpírok 1.
A történetről röviden: Claire szeret tanulni előbb kezdi meg az iskolát társainál és előbb is fejezi be azt. Ez csak  tanároknak tetszik, diáktársainak nem igazán. A suli évei alatt amolyan számkivetett. Megkezdi egyetemi éveit, ahol szintén hasonló a népszerűsége. A suliba járó "menő" csajok bandájának vezetője kipécézte magának. Megy a folyamatos szívatás, és a dolgok egyre jobban eldurvulnak. Claire nem bírja tovább a koleszban és albérlet után kezd keresni. Meg is találja a helyét, az Üvegházat...
Morganville azonban furcsa egy város, sötétedés után az emberek nem mászkálnak az utcán, ha mégis, akkor is csak futva a kocsitól a házig. A város sötét titkokat rejt.

Egy újabb vámpíros sorozat. Kíváncsi voltam, hogy tud-e újat mutatni. Egyrészről a sulis piszkálódások, szürke egér lány téma kissé unalmas, de ha ettől eltekintünk, akkor érdekes az ötlet, hogy van egy rejtélyes város, amit vámpírok irányítanak. Láthatjuk az egész működését, hogy miképp élnek itt az emberek. Az is tetszett, hogy arra is szolgál magyarázattal, hogy miért nem tudnak erről a városról. A vége nagyon félbemaradt, pont egy kérdéses résznél, így eléggé kíváncsivá tesz a folytatásra.

A sorozat Amerikában már a tizenvalahányadik résznél tart. Nálunk a második rész idén tavasszal jelent meg.

Pontszám: 4,5

Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 301
Fordította: Totth Benedek
Eredeti cím: Glass Houses (2006)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése