2011. július 3., vasárnap

Maggie Stiefvater: Borzongás

Grace nem tud élni egy sárga szemű farkas borzongató közelsége nélkül.
Sam két életet él: a nyárban és a télben...
Aztán Grace találkozik egy sárga szemű fiúval, aki olyan ismerős, hogy eláll a lélegzete.
Az ő farkasa! Csak ő lehet.
De a tél itt van a nyakukon...

Maggie Stiefvater trilógiájának első kötete már 2009-ben megjelent magyar fordításban, de csak az idén volt szerencsém elolvasni.
Grace, szüleivel egy erdőszéli házban él. Az erdőben élő farkasok gyerekkorában megtámadják, de az egyik falkatag kiszabadítja a lányt társai karmai közül, így megmenti az életét. Mindkettőjük egész további életére hatással van ez az eset.
Az erdőben élő farkasok azonban nem hétköznapi farkasok, mind emberek voltak. Kezdetben nyáron, jó időben visszaváltoznak emberré, de az évek múlásával egyszer csak farkasbőrben maradnak örökre.
Sam (a farkas, aki megmenti Grace életét) az utolsó emberalakban töltött nyarát éli. Ha meg akarja ismerni a lányt, ez az utolsó alkalma...

Jó könyv volt, örülök, hogy olvashattam. Fejezetenként váltakozó szemszögből ismerhetjük meg az eseményeket. Tetszett az éppen aktuális hőmérsékletek megjelölése a fejezetek elején, így is látható, hogy miképp közeledik a tél, fejezetről-fejezetre. Én így önmagában is teljes egésznek érzem a történetet, kíváncsi vagyok miképp folytatódik.

A következő rész Várunk címmel 2010-ben jelent meg, a trilógia harmadik darabja pedig idén őszre várható (eredeti cím: Forever).

Értékelés: 4,5

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 325
Fordította: Gazdag Tímea
Eredeti cím: Shiver (2009)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése