2011. július 7., csütörtök

Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

A Waverley család tagjai különleges képességekkel megáldott emberek. A kertjükben mágikus növények teremnek. A kert fő ékessége az almafa, melynek gyümölcsét fogyasztva életünk legnagyobb pillanatát láthatjuk meg.
Claire egyedül él a házban. Ételmegrendeléseket vállal, a kertben termő növényekből készít ételkülönlegességeket. Minden növény más-más hatással bír arra, aki megeszi őket.

Valóban elbűvölő, mágikus, ahogy a borítón olvasható.
Szinte az orromban éreztem az egyes virágok illatát, amik a Waverley-kertben teremnek, és ahogy elkészítik őket, egyszerűen mesés. Az egész könyvből egy olyan hangulat árad, amely jó kedvre deríti az olvasót.
Külön tetszett a  könyv utolsó oldalain az egyes "varázshatású" virágok gyűjteménye.

Kedvencem Evanelle volt (aki szintén a Waverley rokonságba tartozik), ahogy hozza azokat a tárgyakat, amikről úgy érzi szüksége lesz rá az illetőnek.

Teljesen kikapcsol.

Ó, a borítót nehogy kifelejtsem megemlíteni. Az eddigi legszebb, amit valaha a kezemben tartottam. A dombornyomott cím hátterében azok a gyönyörű, aranyozott virágminták a kert képével a kedvencem lett. Az egyes fejezetek előtti oldalak virágmintái is nagyon hangulatosak.
Amúgy még érdekesség, hogy ez az írónő első könyve volt, de azóta már külföldön megjelentek újabb munkái. Úgy hallottam, őszre tervezi a Könyvmolyképző egy másik művének kiadását is.

Pontszám: 5*

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 300
Fordította: Szakál Gertrúd
Eredeti cím: Garden Spells (2007)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése